Bedrijfsprofiel

Over ons Bedrijfsprofiel

Video E-mail Print Zoeken

Bedrijfsprofiel

Van Dalen, verspreid over twee vestigingen in Huissen, biedt met zijn jarenlange ervaring en een modern en geavanceerd breed wagen- en machinepark een totaaloplossing voor grond-, weg-, en waterbouw, sloop en asbestsanering, afval en reiniging, beton-, puin- en asfaltrecycling, laad-/loswal en overslag en projectontwikkeling.

Historie

Op 2 november 1959 ging J.C.A. van Dalen van start met een eigen transportbedrijfje. De ervaring had hij meegekregen van zijn schoonvader, wijlen Willem Hegeman. Al vlug bleek dat Van Dalen verder ging en zijn horizon naar de bouwwereld uitbreidde.

Tijdens de jaren ’70 verspreidden de activiteiten zich niet enkel in Huissen, maar ook steeds meer in omliggende gemeenten. Sloop- en grondwerken, rioleringen leggen, plantsoenen, bodemsanering. Opdrachten die uitgroeiden tot een aparte afdeling ‘grond-, weg-, en waterbouw’.

In 1979 werd de eerste afvalcontainer door Van Dalen geplaatst. De maatschappelijke ontwikkeling op het gebied van een schoon milieu  stimuleerde deze activiteit tot een eigen afvaloverslag en sorteercentrum in de jaren ’80 en de uitbreiding van de recyclingactiviteiten vanaf de jaren ’90.

Met de nieuwe loswal in Huissen beschikt van Dalen over een toekomstgericht systeem met transport over water.

Medio 2013 heeft Van Dalen ruim 110 werknemers in vaste dienst. Dagelijks krijgen zij bijstand van vele vaste partnerbedrijven. De dagelijkse leiding van de firma rust op de schouders van Theo en Antoine van Dalen, zij worden bijgestaan door een groep goed gekwalificeerde en uiterst gemotiveerde medewerkers.

Activiteiten

De kernactiviteiten zijn ingedeeld in afzonderlijke productgroepen (zie activiteiten). Een compleet en prijsbewust scala aan gerelateerde producten en diensten, dat is de motivatie om voor Van Dalen te kiezen. Met een enorm modern en geavanceerd breed wagen- en machinepark heeft Van Dalen alles in huis om de klant een totaalservice op maat te bieden.
Kwaliteit in de dagelijks werking wordt gewaarborgd door o.a. ISO-9001 en VCA**.

Markten en werkgebied

Tot de opdrachtgevers behoren zowel de diverse overheden als bedrijven, instellingen, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren. Het werkgebied bevindt zich voornamelijk binnen een straal van 80 kilometer rondom Huissen, maar uiteraard volgt Van Dalen de behoeften van haar klanten door heel Nederland.

Milieu

Alle activiteiten van Van Dalen zijn onderworpen aan strenge regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu. Materialen hergebruiken, daar wordt bij van Dalen de hoogste prioriteit aan gegeven. Voor afvalverwerking gaat Van Dalen prat op vakkundig personeel en zorgvuldige werkmethodes.

Toekomstvisie

Met de aankoop van het oude veilingcomplex Plantion heeft Van Dalen een stap in de toekomst gezet om verder te groeien.